Spinazie-Tomaten-Linzen-Soep

5 Okt

Loesje komt eten. Loesje is vegetarisch en allergisch voor (tegen?) gluten. Uitdaging!

Pittige soep van linzen, tomaat en spinazie.
(voor 6 personen)

In een pan olijfolie verhitten en daarin een fijngehakte rode ui op matig vuur fruiten. Zodra de ui zacht wordt naar smaak zout en versgemalen peper toevoegen.

Dan 2 blikken (a 400 gr) gehakte tomaten, 250 gram diepvriesspinazie, 1 blik uitgelekte linzen en 400 ml water toevoegen.

Kruiden met 2 tl basilicum, 1 tl kaneel, 0.5 tl nootmuskaat, 1 tl gemalen komijn, 0.5 tl cayennepepper en 0.5 tl kerriepoeder.

Alles aan de kook brengen, dan vuur lager zetten en half uurtje, met de deksel erop, laten stoven. Dan direct opdienen.

Advertenties

Eén reactie to “Spinazie-Tomaten-Linzen-Soep”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Moroccan Veggies uit de Oven « yolandekookt - 31 juli 2012

    […] weer een glutenvrije vegetarische eter op bezoek! Uitdaging! Vanzelfsprekend linzensoep gemaakt, maar ook overheerlijke, superkleurrijke groentes uit de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: