Smashing Indo-Omelette-Sandwich

29 nov

Al zeker 10 jaar een ritueel.. op mijn vrije dag ontbijt ik met gebakken eieren. Meestal met spek en kaas maar ineens had ik een *ping*moment en ging ik een hele andere kant op. De kant van mijn favourite dish EVER: Gado Gado met Satésaus!

Men neme 2 sneeën brood en smere hier lekker dik pindakaas op. Daaroverheen smeer je op één helft een dun laagje sambal badjak.
Daarop leg je dunne plakken komkommer en dunne plakjes tomaat.
Kluts 2 eieren in een kommetje en laat een klontje roomboter (margarine en al die andere rommel is zoooo 20e eeuw. Ga maar googlen waarom!) in een koekenpan smelten. Al klutsend laat je het ei in de pan stromen en ook in de pan ga je voorzichtig met je garde of vork door het ei heen zodat het luchtig blijft maar niet stuk gaat. Zet het vuur laag, je wil dat het een zachte omelet wordt, mooi geel en niet aangebakken! Als het ei  aardig gestold is draai je de omelet om. Zet het vuur uit. Doe een een beetje peper en zout erover.
Laat dan de omelet op de dikbelegde snee brood glijden, vouw ‘m dubbel indien nodig. Dan de andere snee erop, doormidden snijden en ontzettend lekker gaan ontbijten!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: