The Silence of the Lambs

30 Nov

Wil je indruk maken op je eters? Go for lamb. Grilled lamb.

 

Mmmlam.
Koop lamsvlees (-haas/ -filet/ -whatever je dat noemt, lekker vlees zonder bot) (of koteletten, mét bot) bij de Turk. Snijd de lelijke stukjes, het teveel aan vet en het bot wat er misschien nog in zit weg. Maak een marinade van verse, fijngehakte koriander, gemalen zeezout, gemalen peper, flink wat olie en een goede theelepel djinten (gemalen komijn) en masseer het vlees hier mee in. Laat dit een half uurtje intrekken.
Kun je mooi ondertussen een couscoussalade in elkaar draaien!

Mmmcouscoussalade.
Schenk kokend water over droge couscouskorrels. De hoeveelheid couscous blijft gokken. Het is meestal te veel, maar het kost weinig dus whatever! Zorg ervoor dat er een laagje water boven de couscous staat. Dek het af en laat het vijf minuten staan. Dan is de couscous klaar en moet je het even los roeren met een vork of tussen je vingertoppen. Je had er eventueel een handje rozijnen bij kunnen doen.
Rooster intussen in een (droog) grillpannetje amandelschilfers goudbruin. Let op, dit gaat ineens hard en dan zijn ze zwart! En dat rijmt, dus het is waar.
Snijd zwarte olijven, een rode paprika en twee tomaten in stukjes en hak een flinke hand verse munt en een flinke hand verse koriander helemaal fijn.
Maak een dressing van evenveel olijfolie als citroensap, flink veel gemalen peper en een snuf zout. Dan alles goed met de couscous mixen.
Salad = ready.

Zet een goede, droge schone grillpan op hoog vuur. Wacht tot ‘ie echt heel heet is! Dit kun je testen door er een druppel water op te laten vallen. Als de druppel in kleine knikkertjes uit elkaar stuitert in plaats van sissend, wegborrelend, verdampt is de pan heet genoeg.
Leg de stukken vlees in de pan en giet er eventueel nog wat overgebleven marinade overheen. Na een paar minuten omdraaien en vuur wat lager zetten. Je kunt het vlees zo lang bakken als je wilt, lamsvlees kan van rare tot welldone gegeten worden.

Serveren met een klodder griekse yoghurt en de salade! Enjoy!

*** Boodschappenlijstje: Lamsfilet of -koteletten, verse koriander, couscous, eventueel rozijnen, amandelschilfers, zwarte ontpitte olijven, rode paprika, tomaat, verse munt, citroensap, Griekse yoghurt

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: