Chili con Carne

5 Mrt

Na jaren prutsen voor de goede smaak heb ik eindelijk de goede combinatie van kruiden te pakken!

chili con carne kidney paprika mais tomaat gehakt beste recept

Onthoud, schrijf op, zet klaar:
– 1 eetlepel paprikapoeder (scherp)
– 1 eetlepel komijnpoeder (djinten)
– 2 eetlepels oregano
– halve eetlepel cayennepeper

En dan nu aan de slag voor een flinke pan, genoeg voor een weeshuis!

Snijd 4 grote uien, 1 rode en 1 gele paprika in niet al te kleine stukken. Laat een pan met olie heet worden. Braad de ui aan en zet het vuur wat zachter, dan worden de uien lekker zacht en smaakvol. Voeg een kilo rundergehakt (lekker mager!) en 3 gehakte tenen knoflook toe. Omscheppen totdat het vlees gaar is en de uien bruin en zacht. Dan paprika toevoegen en weer omscheppen tot de paprika wat zachter wordt.
Maak ondertussen 2 blikken ontvelde tomaten open en snijd de tomaten in stukken. Laat 2 blikken kidneybonen en 1 groot blik mais uitlekken. Voeg alles, plus bovenstaande kruiden en natuurlijk nog wat zout en peper toe.
Laat dit even pruttelen met de deksel op de pan zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen trekken.

Opdienen met rijst en eventueel een klodder creme fraiche. Invriezen en volgende week weer van genieten! En de week daarna als je veel te laat thuis komt uit je werk, wéér! Mjam!

***  Boodschappenlijstje: ui, rode paprika, gele paprika, rundergehakt, knoflook, blik ontvelde tomaten, kidneybonen, mais

Advertenties

Eén reactie to “Chili con Carne”

  1. Anoniem 23 juni 2014 bij 10:07 pm #

    Ik ga het zeker uitproberen yolande!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: