Tortilla de Patates

9 Jul

Al jaren favoriet en al zeg ik het zelf…zelfgemaakt echt veeeel lekkerder dan in een tapasrestaurant!
En perfect voor één te maken!

Kluts 4 medium eieren of 3 large eieren in een kom met peper, zout en een handvol provencaalse of italiaanse kruiden. Als je geen kant en klare mix hebt (kopen!) gooi er dan in ieder geval veel tijm, oregano, basilicum en rozemarijn bij.
Snijd een kleine ui of een halve grote ui heel fijn, samen met een flinke teen knoflook.

Laat een koekepan heet worden en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Shake de pan zodat ook de zijkanten vettig raken.
Gooi een bakje gerooktje spekjes leeg en bak deze flink door. Als je vindt dat er nu teveel vet in de pan drijft, giet er dan iets uit. Zorg er wel voor dat je pan goed ingevet blijft. Voeg hier vervolgens voldoende aardappelschijfjes voor 1 persoon en de ui en knoflook aan toe. Goed omroeren en lekker bakken totdat het zacht en een beetje bruin wordt. Giet dan het eimengsel erbij. Verdeel het goed en zorg dat alles goed onder staat. Zet nu het vuur laag en doe een deksel op de pan. Voor de zekerheid zou je zo’n ouderwets warmhoudplaatje op het vuur kunnen zetten. Dat verdeelt de hitte goed over de onderkant van de pan en zorgt ervoor dat het matig doorwarmt. Laat het ongeveer 20 minuten staan en kijk af en toe hoe het gaart. Zodra de bovenkant er gestold uitziet kun je de deksel er een paar minuutjes aflaten om het vocht te laten verdampen.
Om zeker te zijn dat je tortilla gaar is kun je ‘m open snijden (het gaat toch kapot in je buik!) om de binnenkant te checken!

Hoeveelheden (en pan) vergroten als je voor 1+ maakt!
Eindeloos varieren met wat je nog in huis hebt.. paprika, spinazie, wortel, courgette, tomaat…
Gelijk opeten of serveren met een frisse salade van sla, tomaat en ui. Olijfjes erbij. Aioli. Smakelijk!

 

*** Boodschappenlijstje: eieren, ui, knoflook, gerookte spekjes, aardappelschijfjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: