Fish and Grilled Vegs

16 jul

Als ik boodschappen doe kijk ik altijd even of er vis in de bonus is!
De laatste tijd gaan er de wildste verhalen over de Pangasius en de Tilapia, met name over de verpakking, dus ga ik altijd voor iets anders.
Andere platte, witte vis: schol of tong! Ik haal die twee altijd door elkaar maar vind ze even heerlijk.

Grillpan op hoog vuur zetten en in de tussentijd je vis inmasseren met (versgemalen) peper en (zee)zout. Ook heb ik plakken courgette en zoete puntpaprika ingesmeerd met een beetje olie en peper en zout. Je zou er ook nog wat tijm bij kunnen gebruiken.
Ik check of de grillpan heet genoeg is door er wat druppels water in te laten vallen. Als deze sissend opborrelen is de pan nog NIET heet genoeg! De druppels moeten namelijk als kleine kogeltjes weg springen.
Als het zover is leg je de vis en groentes erin. Na een paar minuten komt de vis vanzelf los van de pan en kun je het omdraaien.
Hoe meer olie je gebruikt in de grillpan hoe meer vieze rook en walm je in je keuken krijgt! Met grillen is het gebruik van olie eigenlijk niet nodig.

Verder houd ik van krieltjes in de schil om verschillende redenen.. het doet me denken aan vakantie, de aardappel behoudt iets meer ‘bite’ en de meeste voedzame stoffen schijnen net onder de schil te zitten. Dus ik heb er krieltjes in de schil bijgekookt!
En een less is more-salade: sla, tomaat, pijnboompitjes en een dressing van peper, zout, olijfolie en frambozenazijn. Mjam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: