Paella-ish Dish

31 Jul

Mijn versie van Paella. Met rijst, ipv risotto.

Maak een pan kippebouillon en kook hier de rijst in, volgens gebruiksaanwijzing. Zodra je de rijst laat nagaren doe je er een zwik diepvrieserwten bij die op deze manier ontdooien en ook beetgaar worden.
Kook apart een beetje water en giet een bodempje in een glas. Doe hier 1 ‘portie’ saffraandraadjes in. Als je ze in de supermarkt koopt zijn ze vaak al per portie verpakt, ideaal. Laat dit even staan.
Neem kipfilet en smeer deze dik in met (versgemalen)peper en (zee)zout. Bak deze in zijn geheel gaar. Hoe beter je de filet ingesmeerd hebt, hoe lekkerder het knapperige korstje wordt! Als de kip klaar is, zet hem dan apart om wat af te koelen.
Bak ondertussen in een pan ui, knoflook en paprika en doe hier goed veel (pikant) paprikapoeder bij.
Giet het glaasje saffraan erbij zodra de groentes zacht en gaar worden.
Trek en pluk de kipfilet uit elkaar.
Mix nu alle ingrediënten in 1 pan en bak nog even door. Je kunt naar smaak nog zout en peper toevoegen, wat witte wijn of citroensap en in ieder geval nog een bakje zeevruchten of (diepvries)garnalen!

Je kunt de hoeveelheden aanpassen van 1 persoon tot een hele pan voor een weeshuis of voor je vriezer. Het is geen officiële paella, maar minstens zo lekker!

*** Boodschappenlijstje: kipbouillonblokjes, witte (basmati) rijst, diepvrieserwten, saffraandraadjes, kipfilet, ui, knoflook, rode paprika, zeevruchten en of (diepvries)garnalen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: