Moeders Kippastei

1 Nov

Qua looks is dit niet het meest sexy prutje, maar het is zooo lekker! Geleerd van moeders, geen idee hoe zij er op komt. Origineel doe je het prutje aan het einde in een ovenschaal en maak je een dakje (pastei!) van bladerdeeg en zet je het net zo lang op 200 graden in de oven totdat het dakje knispert. Doorgaans heb ik daar teveel honger voor, dus serveer ik het zo, huppetee met rijst.

Image

Neem ongeveer 450 gram kipfilet en kook deze in kippebouillon. Je kunt de kip alvast in blokjes snijden, dan gaat het sneller, of je kookt hele filets (duurt uurtje) en plukt het daarna uit elkaar. Is wel mooiere look en ik denk dat de smaak van de bouillon dan ook meer in de kip trekt, maar Duurt Lang. In ieder geval bewaar je de bouillon, die heb je later nodig om saus mee te maken!

Snijd 3 grote uien in blokjes, hak 2 tenen knoflook fijn en snijd een bak champignons in plakjes. Fruit de ui, zodra deze bruin en zacht wordt voeg je de knoflook en champignons toe. Goed doorbakken en omhusselen. Als het een lekker zacht prutje wordt, voeg je er een lepel bloem aan toe en als dit helemaal opgelost is de eerste lepel bouillon. Hiermee begint je saus! Voeg hier flink veel peper en een klein handje dragon aan toe. Ook de kip kan erbij. Nu ga je langzaamaan bouillon en bloem toevoegen totdat er een saus ontstaat, dit is een kwestie van try and error. Het kan niet mislukken, maar je moet op gevoel kijken of er meer of minder van het één dan wel het ander nodig is. Als het echt een beetje sauzerig wordt, giet je er wat koksroom door, hiervan wordt de saus lekker romig. Ook mag er een flinke scheut ketjap manis bij! Tussentijds goed proeven, misschien moet er nog wat dragon bij of misschien wil je het wat pittiger: doe er dan een lepel sambal badjak bij!

Et voila, the least sexy chicken sauce which you can transform into a pie if you like!

* Boodschappenlijstje:  ui, knoflook, champignons, kipfilet, rijst, dragon, kippenbouillon, koksroom, ketjap manis , sambal, bloem en optioneel bladerdeeg

Advertenties

Eén reactie to “Moeders Kippastei”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tagliatelle con Prosciutto | yolandekookt - 23 augustus 2013

    […] deze heb ik geleerd van mijn moeder (net als de kippastei) en zij heeft het recept op haar beurt weer van haar zus (die ook al de waldorfsalade maakte) […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: