Portugees vispotje

4 Jul

Omdat je natuurlijk nooit teveel vis eet

foto 2

Snijd 2 rode uien in ringen, een stuk chorizo worst in plakjes of blokjes, 2 stukken koolvisfilet of kabeljauwfilet in blokjes (ik gebruik hiervoor altijd vis uit de diepvries), 4 tomaten (of 2 vleestomaten) in blokjes, en een (punt)paprika in stukken.
Verwarm olie in een soeppan op matig vuur. Voeg de ui toe en doe  de deksel op de pan waardoor de ui een beetje stooft. De ui wordt dan zacht en lekker zoet. Zet het vuur na een paar minuten hoger en doe de chorizo erbij. Even goed bakken zodat de worst verkleurd. Voeg dan de tomaten en witvis toe, samen met een goede hand krieltjes (of stukken aardappel al dan niet in de schil). Giet er zoveel water bij dat alles nét onder staat.
Voor de smaak erbij: 2 laurierblaadjes, een klein handje oregano en een fijngehakte teen knoflook. Extra lekker erbij: een paar grote garnalen!
Deksel op de pan en ongeveer 8 minuten laten koken.
Voeg op het laatste moment olijven en de paprika toe. Even doorwarmen en opdienen!

Lekker met ambachtelijk brood met een lik roomboter en een glas rode wijn!

* Boodschappenlijstje: 2 rode uien, een chorizoworst, 2 stukken (bevroren) witvis, 4 tomaten of 2 vleestomaten, 1 (punt)paprika, handvol krieltjes of gewone aardappel, grote garnalen, groene olijven knoflook, laurierblaadjes, oregano

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: